Home | Luisterboek | Media | Bestellen | Boekhandel informatie | Nog meer Straatwijs

Na een verblijf van bijna dertig jaar in de hoofdstad keert cabaretier en schrijver Marcel Verreck wegens gezinsvorming terug naar zijn geboortestad Den Haag. Met zijn zoontje Daniël in de kinderwagen herontdekt hij al wandelend de vele gezichten van de Residentie. In zijn veelgelezen column ‘Straatwijs’ in Den Haag Centraal doet hij daarvan wekelijks verslag.
Dit unieke boekwerk is méér dan een bundeling van die columns. Straatwijs staat vol humoristische beschouwingen, literaire stadsbeschrijvingen, grappige anekdotes, onverwachte ontmoetingen, oude en nieuwe herinneringen, preciserende kaartjes en vooral ook prachtige foto’s, gemaakt door Margo Stam, niet geheel toevallig moeder van Daniël en geliefde van Marcel.
Ook is Straatwijs een portret van een vader en een zoon, samen wandelend door een nieuw leven. In die groene stad vol verborgen schatten. Waar het altijd waait. Waarin het zo goed verdwalen is.
Straatwijs is een rijk boek, ook zeer geschikt als relatie- of verjaardagsgeschenk, maar bovenal een must voor iedereen die van Den Haag houdt of deze wonderbaarlijke stad aan zee beter wil leren kennen.

Marcel Verreck heeft al jaren grote landelijke bekendheid als cabaretier, columnist en schrijver. Van hem verschenen eerder de boeken ‘Een Wondermiddel’(2002) en ‘Kind van de kust’ (2007). Zie ook www.marcelverreck.nl.