Hans Stempher tekent opnieuw geschiedenis!

De voetballiefhebber, geschiedenisvirtuoos, tekenaar en scenarioschrijver Hans Stempher heeft het afgelopen jaar met ArtNik Uitgaven hard gewerkt aan een overzichtstekening van De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat, waarin de belangrijkste feiten uit de geschiedenis van Go-Ahead (Eagles) zijn weergegeven.

Het project is warm onthaald door Go-Ahead (Eagles) en er zijn verdere afspraken gemaakt. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het artwork. Eigenlijk zou de tekening al in 2020 tijdens 100 jaar Vetkampstraat verschijnen. Maar vanwege de coronapandemie is dat met een jaar vertraagd en spreken we nu over de 101 jaar Vetkampstraat tekening. De tekening zal medio november als een legpuzzel te koop zijn. Bestel hier alvast je exempla(a)r(en)!

Hans Stempher (1949, Deventer) is vanaf 1985 beroepsmatig kunstschilder, tekenaar en scenarioschrijver. Hij maakte diverse muur- en gevelschilderingen in de stad. Tekende onder andere strips voor het Deventer Dagblad (Flip) en is bedenker van de Deventer stripserie ‘De Geest van Lebuïnus’. In 2019 verscheen de Deventer Geschiedenis tekening als legpuzzel. In al zijn werk combineert hij zijn tekenkunst met zijn passie voor geschiedenis en zijn geboortestad.