De eerste Deventer strip’ met de uitgave Deventer wordt Stad nu een echte serie!

Hans Stempher toont Deventer wordt stad deel III in de serie De geest van Lebuïnus

De geschiedenis virtuoos, tekenaar en scenarioschrijver Hans Stempher heeft onlangs Deventer wordt Stad deel III in de serie “De geest van Lebuïnus” afgerond en met ArtNik uitgaven ter perse gebracht. Het eerste (verantwoorde) beeldverhaal over de historie van Daventria, oftewel; de Deventer strip, bewijst hiermee dat het nu een échte serie is die, als het aan Hans ligt, voorlopig nog niet ten einde is!
De digitale voorintekening zal deze week starten waarna op 28 november a.s. in Eetcafé De 7e Hemel aan het Grote Kerkhof de uitgave kan worden afgehaald en gesigneerd. Of de gebruikelijke ludieke wijze kan worden voortgezet valt te bezien, want u weet, in deze C-19-tijden gaat toch altijd alles weer anders dan je denkt …

Hans Stempher brengt in ‘Deventer wordt Stad’ historische feiten uit de 12e eeuw na Chr. op verrassende wijze in beeld. De striphelden Folkert en Davo worden in dit avontuur nauw betrokken bij de bewegingen van Godebalt (Bisschop van Utrecht) en Keizer Hendrik de Ve. Hans heeft hij zich niet kunnen weerhouden om de nodige fantasievolle voorvallen aan deze historie van Deventer toe te voegen.

Hans Stempher (1949-Deventer). Is vanaf 1985 beroepsmatig schilder-en tekenaar. Hij maakte diverse muur- en gevelschilderingen in de stad. Tekende strips voor het Deventer Dagblad (Flip!) en was ook actief als acteur in een Dagboek van een Gek en als oudejaarsconferencier. In 2019 is zijn Deventer Geschiedenis Tekening in een XL puzzel formaat verschenen. In deze strip combineert hij zijn tekenkunst met zijn passie voor geschiedenis en zijn geboortestad.

De auteur en uitgever zijn de betrokken sponsoren erg dankbaar voor hun onvoorwaardelijke steun.
Bestel hier je exemplaar