Waarom krijg je op een koggeschip altijd natte voeten?

Waarom krijg je op een koggeschip altijd natte voeten? | Geerle van der Wijk, René Berends, Harry Webers en Clemens Hogenstijn. In dit boek lees je de antwoorden op 40 mysteries van de Deventer Hanze. Geschiedenis, wetenschap, cultuur, kennis en handel spelen daarin een hoofdrol. Een ontdekkingstocht door de Hanzegeschiedenis van Deventer en ver daarbuiten.

De adem van mijn zoon

In een persoonlijk verhaal, met veel oog voor het tragikomische, vertelt Marcel Verreck vanuit zijn vaderperspectief over zijn bestaan met Daan. Veel herkenbare aspecten van het leven als mantelzorger komen voorbij. Niet alleen de zwaarte van de zorg en de acceptatie van de situatie, maar ook de grappige momenten, het wederzijdse vertrouwen, het proces van loslaten en de onverdunde vadertrots.

Is deze stoel vrij?

Ooit bedrogen door je partner? Voortdurend in de clinch met schoonmama? Weet je waarom patsers in cabrio’s rijden? Neletta houdt ons met haar rake typeringen en humor een spiegel voor. De laatste  jaren geeft ze haar geoefende ogen en oren de kost op Deventer terrassen en in restaurants en kroegen. Haar columns zijn gepubliceerd in de uitgaanskrant Over de Pleinen en verzameld in deze bundel Is deze stoel vrij? Ze beschrijft daarin ons lief en leed, onze etalage- en kelderversies

Amsterdam had Carmiggelt. Deventer heeft Neletta.