Deventer puzzelmarathon 2019 groot succes!

Op zondag 6 oktober 2019 puzzelden veertig teams, op ruim dertig locaties door de hele stad, aan de Deventer Geschiedenis Puzzel. Drieduizend stukjes telde deze ware uitdaging, die op een eindmaat van 122 bij 85 cm precies op een puzzelmatje paste.

ArtNik uitgaven, tekenaar Hans Stempher en Koning Willem namen het initiatief om gezamenlijk deze wedstrijd te organiseren, met als aanleiding de presentatie van de Geschiedenis Puzzel.
Al snel groeide het aantal teams dat zich inschreven. Uiteindelijk bleef de teller staan op 40 teams variërend van vriendenkringen, organisaties, instellingen, bedrijven, schoolklassen tot buurthuizen en verzorgingshuizen. Het aantal puzzelende deelnemers is uiteindelijk geschat op rond de 350 mensen(-kinderen).

Bij het groeiend aantal deelnemers groeide vanzelfsprekend ook de organisatie. Een oproep voor vrijwilligers op facebook en in de plaatselijke pers leidde al snel tot dik 16 vrijwilligers van jong tot oud, die naast een eerder samengesteld kernteam de noodzakelijke ondersteuning boden.