ArtNik Uitgaven

ArtNik [spreek uit als Art en Ik] uitgaven, is een jonge en dynamische uitgeverij voor de Nederlandstalige markt.
ArtNik Uitgaven is aangesloten bij het Centrale Boekhuis te Culemborg onder de Vrije Uitgeversgroep.

Wij richten ons op bijzondere onderwerpen en thema’s die (vooral) mooi vormgegeven boeken opleveren. Dit doen wij voor organisaties, bedrijven overheden en publieke markt.

Wij beschikken over een interessante groep schrijvers, kunstenaars en creatieven die wij stimuleren en hun ideeën om te laten zetten in tastbare producten. Vorm en inhoud zijn in dit creatieve proces leidend en kunnen uitmonden in verschillende verschijningsvormen. ArtNik uitgaven opereert als creatieve deelnemer in dit proces en stelt zich als actieve promotor flexibel op naar haar afnemers.

De wijze waarop het product onder de aandacht wordt gebracht is geheel afhankelijk van het (gebruiks-)doel en de opzet van het project. De werkwijze die bij de tot stand koming wordt gehanteerd is organisch en kan uitmonden in een co-creatorschap. Een mathematische aanpak wordt, zover mogelijk, voorkomen. Vorm en inhoud zijn leidend om te komen tot een verrassend en interessant eindproduct.

De link tussen ‘ArtNik’ naar ‘Artnic met een kleine c’ is een bewust gekozen knipoog naar het moederbedrijf dat zich op de ontwerpfunctie van boeken en grafische producten richt.