De eerste Deventer strip’ met de uitgave Deventer wordt Stad nu een echte serie!

Hans Stempher toont Deventer wordt stad deel III in de serie De geest van Lebuïnus

De geschiedenis virtuoos, tekenaar en scenarioschrijver Hans Stempher heeft onlangs Deventer wordt Stad deel III in de serie “De geest van Lebuïnus” afgerond en met ArtNik uitgaven ter perse gebracht. Het eerste (verantwoorde) beeldverhaal over de historie van Daventria, oftewel; de Deventer strip, bewijst hiermee dat het nu een échte serie is die, als het aan Hans ligt, voorlopig nog niet ten einde is!
De digitale voorintekening zal deze week starten waarna op 28 november a.s. in Eetcafé De 7e Hemel aan het Grote Kerkhof de uitgave kan worden afgehaald en gesigneerd. Of de gebruikelijke ludieke wijze kan worden voortgezet valt te bezien, want u weet, in deze C-19-tijden gaat toch altijd alles weer anders dan je denkt …

Hans Stempher brengt in ‘Deventer wordt Stad’ historische feiten uit de 12e eeuw na Chr. op verrassende wijze in beeld. De striphelden Folkert en Davo worden in dit avontuur nauw betrokken bij de bewegingen van Godebalt (Bisschop van Utrecht) en Keizer Hendrik de Ve. Hans heeft hij zich niet kunnen weerhouden om de nodige fantasievolle voorvallen aan deze historie van Deventer toe te voegen.

Hans Stempher (1949-Deventer). Is vanaf 1985 beroepsmatig schilder-en tekenaar. Hij maakte diverse muur- en gevelschilderingen in de stad. Tekende strips voor het Deventer Dagblad (Flip!) en was ook actief als acteur in een Dagboek van een Gek en als oudejaarsconferencier. In 2019 is zijn Deventer Geschiedenis Tekening in een XL puzzel formaat verschenen. In deze strip combineert hij zijn tekenkunst met zijn passie voor geschiedenis en zijn geboortestad.

De auteur en uitgever zijn de betrokken sponsoren erg dankbaar voor hun onvoorwaardelijke steun.
Bestel hier je exemplaar


Deventer Geschiedenis in de herhaling

Hans Stempher toon de Deventer Geschiedenis Puzzel op de Lebuinustoren ©foto: Ronald Hissink

Voor de echte liefhebber van Deventer curiositeiten vragen we even je aandacht. Ruim tien jaar geleden begon tekenaar en geschiedenis virtuoos Hans Stempher aan een enorme uitdaging; het tekenen van de toen nog 1240 jarige (!) geschiedenis van Deventer. Het werd een project waar hij meerdere jaren intensief mee bezig is geweest. Sterker nog; tussendoor bracht hij ook nog twee delen uit in de stripserie ‘De geest van Lebuïnus’. Maar de geschiedenistekening bleef tot nog toe onvoltooid met een mooi passend eindproduct.

Daar is nu een eind aangekomen want er komt een heuse Deventer Geschiedenis Puzzel van maar liefst 3000 stukjes aan met een bijbehorend geschiedenisregister. Een echte must-have! Voor € 37,50 bent u de trotse bezitter of schenker van deze puzzel. Verzendkosten in NL € 9,50 in EU 22,00 Bestel hier.


Feest!

Marcel Verreck schrijft Feest!
Een nieuw extra deel van de serie De zeven Deventer moordzaken

Aan de vooravond van de jaarlijkse IJsselloop, april ’19 werd in ‘Boekenpaleis’ Praamstra de nieuwe Deventer literaire thriller ‘Feest!’ aan publiek en pers gepresenteerd. Dat is, zoals ook bij eerdere delen van De zeven Deventer moordzaken het geval was, vergezeld van vrolijke noten.
Het speciaal voor het 1250-jarig bestaan geschreven Feestlied werd ten gehore gebracht. Dat speelt, evenals de rijke Deventer geschiedenis, een belangrijke rol in dit nieuwe moordverhaal van Marcel Verreck.

Terwijl inspecteur Martin Taal en zijn collega Charlotte Groot Kormelink trainen voor de jaarlijkse IJsselloop, is Deventer in de ban van het 1250-jarig bestaan. Dan wordt het feestjaar verstoord door een aantal gruwelijke gebeurtenissen tijdens verschillende evenementen. Hoe leuk is het jubileumjaar nog? Waarom wordt de historische stad Deventer zo geteisterd? Wat voert de eigenaardige componist van het feestlied in zijn schild? Welke rol speelt Hanze-concurrent Zwolle? En hoe moet het straks met de IJsselloop?

In ‘Feest!’, het nieuwste deel van de succesvolle serie ‘De zeven Deventer Moordzaken’, drijft auteur Marcel Verreck zijn bekende personages, Martin Taal en zijn team, tot wanhoop. De lezer wordt getrakteerd op een rijk en spannend verhaal met een huiveringwekkende climax.

Over De laatste minuut:Kortom: een rijk boek, geschreven in een uiterst plezierige stijl. Hopelijk heeft de schrijver nog meer voor ons in petto.

VN Detective en Thrillergids, waardering: ★★★★

Over Toegift:Een goed geplotte, meerlagige politieroman.

VN Detective en Thrillergids, waardering: ★★★★

ISBN: 9789490548346, 316 blz.
Prijs € 19,95 plus verzendkosten in NL € 3,95 in EU 7,95 Bestel hier

lees meer over de serie


Het gaat altijd anders dan je denkt!

Het ontwikkelen en faciliteren van groepssessies.
Anita Mulder en Job van den Berg

Als professional wordt er in je werk niet alleen een beroep gedaan op je inhoudelijke deskundigheid. Je vervult allerlei rollen zoals onder andere projectleider of adviseur die heel andere competenties van je vragen.

Een van die rollen is facilitator of begeleider van kleine- of grote groepsbijeenkomsten. Een eerste confrontatie met deze rol geeft vaak het gevoel op een expeditie te zijn in een onbekend land. Welke wetmatigheden gelden hier, hoe navigeer ik, hoe ga ik om met mensen die plotseling anders reageren dan ik verwacht? Hoe zorg ik voor een helder programma en hoe begeleid ik vervolgens een groep zodanig dat zij samen de gewenste doelen behalen, in plaats van te ‘verdwalen’.

Het faciliteren van inspirerende, resultaatgerichte groepssessies is een vak apart dat je niet zo zeer op school en uit de boeken leert, maar al doende in de praktijk. Dit boek is in de praktijk van lerende professionele facllitators ontstaan. Hun vragen en ervaring vormden de inspiratiebron voor dit boek.

Met ‘het kompas voor de facilitator’ reiken wij in dit boek een handzaam denkmodel én praktisch toepasbare tips aan die je voor én tijdens groepssessies kunt toepassen. Ook al gaat het weer eens ‘anders dan je denkt’, jij weet wat je kunt doen om de groepssessie op koers te houden.

In hoofdstuk 4 behandelen wij een aantal verdiepende thema’s.

Het gaat altijd anders dan je denkt is het praktische handboek voor de professionele facilitator of ontwikkelaar van groepssessies.

Job van den Berg is leading professional bij Strategy & Managementconsultants van RHDHV, hij heeft jarenlange ervaring met het faciliteren van grote en kleine groepen, op het snijvlak van bestuurlijk, politiek en inhoudelijk complexe projecten.

Anita Mulder is trainer en (team)coach, het ontwikkelen van leertrajecten voor professionals is haar passie. Job en Anita werken al meer dan 15 jaar samen, dit boek is de vrucht van deze samenwerking.

ISBN:  978-90-81081-80-1
Prijs: € 57,50 plus verzendkosten in NL € 3,95 in EU 7,95 Bestel hier


Kinder Kookschrift Overijssel

Het kookschrift is het eindresultaat van het project ‘koken voor kinderen’. Het begon allemaal met het idee om een kinderkookboek met Overijsselse gerechten uit te geven. En hoe uniek: de recepten in het kookboek moesten door kinderen worden geschreven. Maar hoe doe je dat?
Tijdens een kick-off middag in het IJsselhotel in Deventer konden kinderen proeven, ruiken en leren hoe een recept moesten schrijven en wat een streekproduct is. We hebben gekookt bij buitenlocatie De Maathoeve. Het waren superleuke middagen, kijk maar naar de foto’s. De recepten van de kinderen kun je terug vinden in dit kookschrift. Probeer ze allemaal, voeg je eigen recepten toe en laat je verrassen door de heerlijke streekgerechten. We wensen je veel kookplezier!

Het kookschrift is een initiatief van de Stichting Deventer Verhaal in samenwerking met ArtNik Uitgaven ter promotie van lokale gerechten en het koken met en voor kinderen.

Kinder Kookschrift Overijssel
ISBN:  978-94-90548-35-3
Prijs: € 5,95 plus verzendkosten in NL € 1,95 in EU € 3,95 Bestel hier


Moordrivier

Marcel Verreck schrijft novelle Moordrivier

Zondag 2 juli 2017. Inspecteur Martin Taal en zijn collega’s Charlotte, Teun en Patrick maken zich op voor hun personeelsuitje: een honderdvijfentwintig kilometer lange wielertocht langs de mooiste rivier van Nederland. Wind in de rug, maar het eeuwige landschap wordt getekend door een aantal onheilspellende IJsselkunst-sculpturen. Dan zorgt ook de IJssel zelf voor een gruwelijke verrassing. Werk aan de winkel voor de Deventer speurders.

Marcel Verreck (Den Haag, 1960) is cabaretier, columnist en schrijver. Hij won in 1987 samen met Paul Pleijsier het Leids Cabaret Festival. Als Verreck & Pleijsier maakten zij vier succesvolle theater-programma’s en de liedjes-cd Ja. Zes soloprogramma’s volgden. Voorjaar 2018 zal het nieuwe V&P-liedjesalbum Reünie uitkomen.

Daarnaast werkt(e) Marcel veel voor tv, radio en geschreven media. Hij schreef eerder vier verhalenbundels, de spannende roman Deventersestraat en de literaire thrillers Moordopera, Aan lager wal, De laatste minuut en Toegift, alle behorend tot de serie De zeven Deventer moordzaken.

ISBN: 9789490548315
96 pagina’s hardbound
Prijs: € 4,95 plus verzendkosten in NL € 1,95 in EU € 3,95 Bestel Hier

lees meer over de serie

118265-1_O_v2_Deventer_PREVIEW_TISK.pdf

Noormannen & Bisschoppen

Hans Stempher publiceert deel II in de serie De Geest van Lebuïnus –Het eerste (verantwoorde) beeldverhaal over de historie van Daventria–

Eeuwen geleden kwam Lebuïnus vanuit Daventry, Engeland naar de toenmalige Lage Landen en meldde zich bij de abt Gregorius van Utrecht.

Na een aantal jaren kreeg hij opdracht om de heidense Saksen achter de IJssel te kerstenen. Gewapend met een bijbel en een gouden kruis trok hij naar het oosten. Tot zijn verdere bezit behoorde ook een ivoren kelk. Wat niemand wist, ook Lebuïnus niet, was dat deze kelk mysterieuze eigenschappen bezat die bijzonder belangrijk zouden zijn voor de toekomstige stad Deventer. Die kerstening ging echter niet van een leien dakje. Zijn pas gebouwde kerkje werd in de brand gestoken, de kelk kwam in het bezit van krijgslustige Saksen en een dikke eeuw later vonden Noormannen de kelk ook een waardevolle buit…

De kelk heeft de volle 12 eeuwen die zouden volgen overleefd. Niet zonder beschadigingen overigens. In de 14e eeuw is een zilveren montuur om de kelk gemonteerd. Mensen die de kelk willen bewonderen moeten naar Utrecht, naar het Museum Catharijneconvent, waar de kelk uiteindelijk is terechtgekomen. Maar, pas op,… raak de kelk niet aan en zeg vooral niet hardop ‘lieve vriend’…

Hans Stempher (1949). Een geboren en getogen Deventenaar. Al vanaf zijn jeugd heeft Hans interesse in tekenen, schilderen, acteren en geschiedenis.
Vanaf 1985 werd schilderen en tekenen zijn beroep en sindsdien verschenen van zijn hand diverse muur- en gevelschilderingen in de oude binnenstad van Deventer. Hij verzorgde jarenlang strips in het toenmalige Deventer Dagblad (Flip!) en de Stadskrant (Zult). Met Guus Stellwag maakte hij  de roemruchte serie stripboekjes Deventer Schandalen, een satirische uitgave Haagsche Hopjes (Haagse politiek) en was de illustrator van de Deventer Activiteiten Puzzel (2004). Als acteur is Hans Stempher ook actief. Zo speelde hij in 2007 de solovoorstelling Dagboek van een gek (Gogol) en de Oudejaarsconference Ik ben zo blij (2009).In deze strip combineert de auteur zijn tekenkunst met zijn passie voor geschiedenis en zijn geboortestad.

ISBN: 978-94-90548-30-8
Prijs: € 14,50
Prijs exclusief € 3,95 verzendkosten in NL en € &7,95 in EU
Bestel

 IDSV_omslag(300)

Is deze stoel vrij?

Neletta van Heuven schrijft verrassende & scherpe columns 

Is deze stoel vrij? is steevast de vraag waarmee ze aanschuift op terrassen of in café’s en restaurants, waarna ze haar oren en ogen de kost geeft om kleinmenselijke hebbelijkheden en onhebbelijkheden te noteren. Soms met mededogen, soms meedogenloos, altijd fris en een tikkeltje ironisch.

Neletta van Heuven ontmaskert met haar werkwijze onze tweegezichten. Niet alleen moordenaars, oplichters en schuinsmarcheerders leiden een dubbelleven en hebben dus twee gezichten. Neletta beschrijft in haar eerste boek ‘Ons Januslot’ hoe iedereen een tweegezicht, een zogenaamde Januskop, ontwikkelt. Ons gewenste gezicht tonen we in de etalage, in de hoop te verkrijgen wat we begeren. Het ongewenste houden we verborgen in de kelder. Uit angst om niet geaccepteerd te worden, voor schut te worden gezet of te verliezen wat ons dierbaar is.

Van niet iedereen is het tweegezicht extreem, maar allemaal kennen we onze heimelijke genoegens, onhebbelijkheden als jaloezie, nijd, luiheid, vraatzucht, gierigheid, hebzucht en andere notoire “zonden”. Juist die minder mooie kanten floepen op onverwachte momenten te voorschijn. Neletta heeft daar een scherp oog en oor voor ontwikkeld in haar dertigjarige psychotherapeutische praktijk.  Nu geeft ze die ogen en oren de kost op Deventer terrassen en in Deventer restaurants en kroegen.

Zij componeert in ‘Is deze stoel vrij?’ verhalen op dezelfde wijze zoals veel columnisten, bijvoorbeeld Carmiggelt, dat deden en doen: een  mix van werkelijkheid en fictie. Neletta: “Ik schuif met de waarheid, zodat mensen niet direct in de gaten hebben dat zij beschreven zijn. Om hen niet in verlegenheid te brengen. Dus ik doe hetzelfde als Carmiggelt, maar wil mij nadrukkelijk niet meten aan zijn meesterlijke schrijverschap.”

Neletta houdt ons met haar rake typeringen vooral een lachspiegel voor. Ruziënde familieleden, vreemdgaande partners, patserige cabrio-rijders, uitgebluste koppels, de bizarre kermiskaravaan, struikelende bullebakken, flirtende yuppen en ontroerend verliefde 65-plussers. Columns verschenen eerder in de uitgaanskrant Over de Pleinen.
Neletta van Heuven komt graag voordragen, vraag naar de mogelijkheden.

ISBN: 978-94-90548-29-2
Prijs € 12,95
Prijs exclusief € 1,95 verzendkosten in NL of € 3,95 in EU.
Bestel

Deventersestraat


Deventersestraat

Marcel Verreck schrijft een negende deel in de serie De zeven Deventer moordzaken

Voor Elisabeth uit Bathmen duurt de weg naar haar school in Deventer elke dag te lang. Er is immers zoveel te zien. Zinnen waaien haar aan, de wereld ligt voor haar open. Het kan niet anders dan dat zij reizend en schrijvend haar grenzen zal verleggen.

En dan Ulli Krijger, politieke held uit Deventer met Molukse roots. De nieuwe sensatie van het Binnenhof. Het land redden, de wereld veroveren, het ligt binnen handbereik. Wie zou hém iets misgunnen?

Ondertussen zit Martin Taal, de recherche-inspecteur uit ‘De zeven Deventer moordzaken’, met zijn vertrouwde team in de IJsselstad op een misdrijf te wachten. Tot er op zeker moment een dringende aanleiding is om het tableau de la troupe naar het bekende maar ook mysterieuze Den Haag te verplaatsen.

Deventersestraat is een spannende roman over zuiverheid, idealisme, verbeelding en liefde, maar evenzeer over de donkere kanten van het bestaan. Met intrigerende personages en een fijne schildering van twee iconische Nederlandse steden aan het water. Vanzelfsprekend ontbreken de inventiviteit, daadkracht en humor van Martin Taal niet.

ISBN: 978-94-90548-28-5
Prijs: € 17,95 plus verzendkosten in NL € 3,95 in EU 7,95 Bestel hier

lees meer over de serie

 Oude_Brieven_Gerben_Graddesz_Hellinga(400)

Oude Brieven

Gerben Graddesz Hellinga schrijft nieuwe dùvelse thriller Oude Brieven.

Over Oude Brieven: De gepensioneerde archeoloog Mark Verkerk krijgt een negental brieven in handen die werden geschreven rond het jaar 30 van onze jaartelling. De inhoud is dermate explosief dat hij binnen enkele dagen achterna wordt gezeten door Amerikaanse extremisten, een Iraanse terrorist, de Israëlische geheime dienst, de Italiaanse Camorra en de politie van Napels. Hij overleeft het allemaal ondanks zijn slechte rug en zijn hoge leeftijd, gedeeltelijk doordat zijn vele vijanden het ook met elkaar aan de stok krijgen, maar voornamelijk door gebruik te maken van zijn  slimheid.
Oude Brieven is een spannend boek, met veel humor en met vaart geschreven.

ISBN: 978-94-90548-27-8
Prijs: € 19,95
Prijs exclusief € 3,45 verzendkosten Bestel hier


Toegift

Marcel Verreck schrijft Toegift, deel 8 uit de serie De zeven Deventer moordzaken.

Oudejaarsavond. Het is donker in de Deventer Schouwburg. De jaarlijkse conférence van oude rot Bertil Ter Mors is afgelast. Maar aan de IJssel straalt het nieuwe cultureel centrum ‘Panta Rhei’. Tout Deventer is aanwezig wanneer de jonge, wild levende cabaretier Emil Grootbarge zich presenteert als de nieuwe jaarafsluiter. Met aan het eind van zijn show een macabere toegift.

In dit achtste deel, ‘de toegift’ van de serie De zeven Deventer Moordzaken, krijgen inspecteur Martin Taal en zijn vertrouwelingen te maken met een wankelend zakenimperium, de keerzijde van het artiestenleven, een wildpark nabij de IJssel, de zomerse poëzie van Het Tuinfeest en de harde strijd om het menselijk geluk.

Deze Toegift is meer dan een extraatje. Het is een tragikomisch, niet meer weg te leggen verhaal, dat geeft wat de titel belooft: spannend tot op het laatste moment

ISBN: 978-94-90548-26-1
Prijs: € 12,95 plus verzendkosten in NL € 3,95 in EU 7,95 Bestel hier

lees meer over de serie

HanDijk_ODGTW_omslag_15mm(def2).indd

Op de grens tussen werelden

Debuterend schrijver Han Dijk  (1953) maakt z’n eerste verhalenboek. Er zijn veel werelden waarin we leven. Vaak zijn we ons dat niet zo bewust. Han Dijk helpt je bij de bewustwording daarvan en stelt ongemerkt de vraag hoe jij je ten opzichte van die werelden verhoudt, hoe jij met dat gegeven omgaat.

De schrijver bekijkt de wereld vanuit de kwetsbare kant van de samenleving zonder dat dat een vermoeiende riedel wordt. De verhalen zijn in de loop der jaren geschreven op het scherpst van de ervaren snede of later, op basis van aantekeningen van het moment waarop hij een bepaalde ervaring opdeed.

ISBN: 978-94-90548-25-4
Prijs: € 14,95
Prijs exclusief € 3,45 verzendkosten

Extra: Muzikale lezing Reizen over grenzen heen (75 min), vraag naar de mogelijkheden.


De laatste minuut

Marcel Verreck schrijft deel 7 in de serie De zeven Deventer moordzaken

Het is erop of eronder voor Go Ahead Eagles. In de beslissende wedstrijd tegen Sparta móet er gescoord worden. Jesse Cruysman, de beste voetballer die Deventer ooit gekend heeft, wordt ten val gebracht en krijgt een strafschop. In de laatste minuut. Hij wil hem zelf nemen.

In het zevende deel van de serie ‘De zeven Deventer Moordzaken’ krijgt inspecteur Martin Taal, als vanouds geassisteerd door collega’s Charlotte, Teun en Patrick en vader Piet, te maken met religieuze sportverdwazing, moderne devotie, het WK Voetbal in Brazilië, een geheimzinnige ruïne aan de IJssel, controversiële kunsttentoonstellingen en zijn eigen temperament.

‘De laatste minuut’ is een adembenemende, vaak ook humoristische pageturner, die waarmaakt wat de titel belooft: mysterie, spanning en sensatie tot het eind.

ISBN: 978-94-90548-24-7
Prijs: € 11,95 plus verzendkosten in NL € 3,95 in EU 7,95 Bestel hier

lees meer over de serie


Aan lager wal

Marcel Verreck schrijft deel 6 in de serie De zeven Deventer moordzaken

Half december, Deventer wordt bedekt door een dikke laag sneeuw. Het jaarlijkse Dickens Festijn is nog nooit zo mooi geweest. De controversiële superwethouder Henriëtte van Woerkom van de lokale partij Deventer Vooruit! zal het festival openen. Maar… waar blijft ze?

De lezer belandt in een duizelingwekkend labyrint vol ondoorzichtige belangen, dubieuze vriendschappen, curieuze personages, wraak, misverstanden, maskerades en tragikomische taferelen. Waar ontmoeten boven- en onderwereld elkaar? Van inspecteur Martin Taal en zijn team wordt het uiterste gevergd.

Marcel Verreck duikt diep in de ziel van zijn personages en van de stad Deventer met als gevolg een Dickensiaans drama over crisis, ambitie en ingrijpende dilemma’s, dat niemand onberoerd zal laten.

ISBN: 978-94-90548-23-0
Prijs: € 9,95 plus verzendkosten in NL € 3,95 in EU 7,95 Bestel hier

lees meer over de serie

vandaagiseengoededag  

Vandaag is een goede dag

Door Jan van Kessel
Hét boek om te geven of te ontvangen!

Omvang 240 pagina’s Ota-bind
ISBN: 978-94-90548-22-3

Eerste druk: oktober 2013
Prijs: 16,95 euro
Prijs exclusief 3,45 euro verzendkosten

de_geest_van_lebuinus  

De Lebuinuskelk

Deel 1 uit de serie ‘De geest van Lebuinus’

Door Hans Stempher

ISBN: 978-94-90548-21-6
Omvang 56+4 pagina’s
Formaat: 240 x 325 mm.
Eerste druk: december 2012
Tweede druk: januari 2013
Prijs: € 13,50

Prijs exclusief € 3,545 verzendkosten


Moordopera

Marcel Verreck schrijft deel 5 in de serie De zeven Deventer moordzaken

Een warme dag in Deventer. Tijdens de jaarlijkse Badkuiprace ziet het toegestroomde publiek op de Welle hoe één badkuip na de finish niet aanmeert, maar voortdrijft naar de andere kant van de rivier. De bestuurder zit doodstil in zijn vaartuig. Is dat niet de molenaar?

Inspecteur Martin Taal, door zijn Sallandse geliefde Tanja vanuit Den Haag naar Deventer gelokt, moet klaarheid brengen in deze mysterieuze zaak. Aanvankelijk beweegt hij zich als een kat in een vreemd pakhuis. Pers en publiek hijgen hem in de nek. Maar met steun van zijn rechercheurs Charlotte, Teun en Patrick komt hij stapje voor stapje verder. Dan komt de aankondiging dat over deze schijnbaar onoplosbare moord een straatopera zal worden opgevoerd… Marcel Verreck heeft met Moordopera een spannende, humoristische en veelzijdige pageturner geschreven. Met dit deel 5 van de serie De zeven Deventer moordzaken neemt hij het stokje over van Almar Otten, die de succesvolle eerste vier delen schreef.

ISBN: 978-94-90548-19-3
Prijs: € 8,95 plus verzendkosten in NL € 3,95 in EU 7,95 Bestel hier

lees meer over de serie

 verslag_van_een_voetreis  

Verslag van een voetreis
naar Santiago de Compostella

Door Leonie Joosting Bunk
Leonie voert je mee op reis in haar 90 dagen durende voettocht naar Santiago de Compostella die ze later als ‘de overgang van een aardevrouw’ betiteld.

ISBN: 978-94-90548-12-4
Omvang 240 pagina’s
Eerste druk: september 2011

Prijs € 20,95 -printing on demand excl € 3,45 verzendkosten

 brullen_in_deventer  

Brullen in Deventer

10 merkwaardige en dubbelzinnige verhalen over leeuwen in Deventer
Door: Clemens van Heck, Clemens Hogenstijn, Maria van Mierlo, Alied van der Meer, Margreet Strijbosch, Almar Otten, GerArt Bot, Jan van Kessel, Jurriën Roossien en Leo Enthoven. De tekeningen zijn vervaardigd door Hans Stempher.

ISBN: 978-94-90548-00-1

Omvang: 96 pagina’s
Eerste druk: november 2010
Opbrengst komt geheel ten goede aan de aanleg van de Alzheimertuin te Deventer.

UITVERKOCHT

 nogmeerstraatwijs  

Nog meer Straatwijs

Haagse columns door Marcel Verreck, Straatwijs is een literair boekwerkje om lekker in een luie stoel te lezen en weg te dromen. Maar ook is het een gids voor in je binnenzak bij een wandeling door de stad.

Omvang: 276 pagina, genaaid gebonden
ISBN: 978-94-90548-10-0
Eerste druk: november 2010
Verkoopprijs: 14,95 euro

combinatie aanbieding
Straatwijs en Nog meer straatwijs
voor maar 24,95

Prijs exclusief 3,15 euro verzendkosten

 kleindeventerwb  

Klein Deventer Winterboek

De winter spreekt tot de verbeelding. Als de wereld wordt toegedekt met verse sneeuw, onbeschreven sneeuw wordt het lichter in mensenogen. Het zijn de eerste zinnen uit het voorwoord bij het Klein Deventer Winterboek.

ISBN: 978-94-90548-09-4
Auteurs: schilder Baski en 15 professionele- en vrijetijdsschrijvers/dichters
Omvang: 36 pagina’s hard bound (25x34cm) full colour
Eerste druk: november 2010
Prijs: 15 euro
Prijs exclusief 3,15 euro verzendkosten

 Zoals de kraai vliegt  

Zoals de kraai vliegt

Jan van Kessel

Stel je voor: er is een dorpje, een gehucht waar de mensen er naar streven authentiek te leven. Ze leiden een leven waarin het zoeken en vinden van hun specifieke bestemming voorrang heeft.

Het is een zoektocht vanuit het perspectief dat doen, echt doen waar je zin in hebt, het beste is voor iedereen, dus ook voor de wereld waarin we leven. Want als de mens zijn passie leeft, maakt hij anderen wakker, vuurt ze onwillekeurig aan te doen wat ze te doen hebben en zo ontstaat er een rijk geschakeerde wereld, een mooie samenleving.

ISBN 978-94-90548-08-7
Prijs: 16,95 euro

Prijs exclusief 3,15 euro verzendkosten

 Overal in Overijssel  

Overal in Overijssel

Een expeditie naar de ziel van een provincie.
Door Heleen Bosma en Alied van der Meer

ISBN: 978-94-905480-1-8
Omvang: 104 pagina’s,
hard bound, hand genummerd en gesigneerd. Inclusief CD-rom.
Verkoopprijs: 34,95 euro

Prijs exclusief 3,15 euro verzendkosten

Note: Bij gelegenheid zijn Alied en Heleen bereid hun belevingen voor te dragen,
vraag naar de mogelijkheden.

 De Valsche Geschiedenis van de Sint Nicolaas intocht  

De Valsche Geschiedenis van de Sint Nicolaas intocht

12 Prominente Deventer Schrijvers vertellen over de geschiedenis van de Sint Nicolaas intocht. De uitgave telt 104 pagina’s met een voorwoord van niemand minder dan Johannes van Vloten.
Prijs: 9,95 euro

Prijs exclusief verzendkosten

 Straatwijs  

Straatwijs

Haagse columns door Marcel Verreck, Straatwijs is een literair boekwerkje om lekker in een luie stoel te lezen en weg te dromen. Maar ook is het een gids voor in je binnenzak bij een wandeling door de stad.

Omvang: 228+8 pagina,
genaaid gebonden
ISBN: 978-90-810818-9-4
Eerste druk: november 2009
Verkoopprijs: 18,95 euro
Prijs exclusief 3,15 euro verzendkosten

 Lied van angst  

Lied van angst

Almar Otten’s vierde deel uit de serie van De zeven Deventer moordzaken

Omvang: 352 pagina’s
ISBN: 978-90-810818-7-8
Eerste druk: oktober 2009
Prijs ota-bind: 19,50 euro
Prijs hard bound: 34,50 euro

Muziek cd Rigor Mortis Ensemble UITVERKOCHT

Prijs exclusief 3,15 euro verzendkosten

 Dood op het Grote Kerkhof  

Dood op het Grote Kerkhof

Almar Otten’s extra verhaal over Jozef en Ellen, dit korte verhaal is ter gelegenheid van de maand van het thrillerboek 2009 in beperkte oplaag uitgegeven.

Een unieke uitgave van de feuilleton die voorafging aan de serie De zeven Deventer moordzaken waarvan het eerste deel in het najaar van 2006 werk uitgegeven.

Omvang: 48 pagina’s
ISBN: 978-90-810818-7-0
Eerste druk: mei 2009
Prijs: op aanvraag

 Gebonden kapitaal  

Gebonden kapitaal

Almar Otten schrijft het derde deel uit de serie De zeven Deventer moordzaken.

Omvang: 336 pagina’s,
OtaBind. ISBN: 978-90-810818-6-3
Eerste druk: 15 oktober 2008

UITVERKOCHT

BookBindChallenge  

BookBindChallenge

Overzichtscatalogus van 28 unieke handgebonden boeken van Icoondrift.

Omvang: 72 pagina’s
Prijs: 5,00 euro
Prijs exclusief 1,45 euro verzendkosten

 De Valsche Geschiedenis van de Deventer Boekenmarkt

De Valsche Geschiedenis van de Deventer Boekenmarkt

Samen met Jurriën Roosien (de Zwarte Hond en ‘stadsindiaan’) en Robert van Dieren (het dierenbos) uitgegeven boekwerk, 2008. 13 Prominente Deventer Schrijvers vertellen over de geschiedenis van de Deventer Boekenmarkt.

De uitgave telt 104 pagina’s met een voorwoord van niemand minder dan Marcel Verreck.

Prijs: 9,95 euro