Spelregels Deventer Puzzelmarathon

Bedankt voor je interesse in de Puzzelmarathon! Op 6 oktober gaat het beginnen. Voor die tijd is het verstandig om goed na te denken over je strategie, waar je wilt gaan spelen en met wie. Natuurlijk gaat het om de gezelligheid, maar die mooie prijzen wil je toch niet missen? Om de marathon zo eerlijk mogelijk te laten verlopen hebben we een aantal spelregels opgezet.

Kies je locatie
Teams mogen zelf bepalen waar te gaan puzzelen, dit kan op het hoofdkwartier (Bibliotheek Deventer), maar ook in een zelfgekozen café, buurthuis, sportclub of thuis. In de aanloop naar de Puzzelmarathon worden er nieuwe speellocaties bekendgemaakt.

Ophalen puzzel
De puzzel gaat pas ná de puzzelmarathon, op maandag 7 oktober, in de verkoop. Voorbereiding is dus onmogelijk. De puzzels kunnen op 6 oktober tussen 12.00 en 12.45 uur op het hoofdkwartier (Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18) worden afgehaald.  Dit volgens een vooraf bekendgemaakt afhaalschema waarin is rekening gehouden met de afstand naar de puzzellocatie en aanvangstijd. Haal je de puzzel later op? Dan kan je alsnog deelnemen, maar er wordt geen tijd gecompenseerd. 

Start puzzelmarathon
Om klokslag 13.00 uur start de wedstrijd! Zorg dat je op tijd op je speellocatie bent zodat je om 13.00 uur kunt beginnen. Om stipt 17.00 uur mag er niet meer gepuzzeld worden.

Teamgrootte
Je mag zelf bepalen hoe groot je team is. Ga je voor overzicht en orde, of maken vele handen licht werk?

Spelregels
De legenda (achterkant doos) mag gebruikt worden om gebeurtenissen te lokaliseren. Ook hulpmiddelen zoals de dekselhouder en sorteerbakjes zijn toegestaan. Let op: het is een moeilijke puzzel. Bedenk van tevoren een tactiek! 

Jury
Het team dat als eerste de puzzel weet te voltooien wint de marathon. De teamcaptain dient bij het voltooien van de puzzel zo snel mogelijk een foto via Whatsapp naar de jury op het hoofdkwartier te sturen. Teams die de puzzel niet weten af te ronden worden verzocht om eveneens een foto te maken, en met de overgebleven puzzelstukjes in een zak naar het hoofdkwartier te komen. De resterende puzzelstukjes worden op een zeer nauwkeurige wijze vastgesteld.

Tijdens de Puzzelmarathon zal er een digitale verbinding tussen de puzzellocaties tot stand komen. Hier wordt nog aan gewerkt en zal op een later tijdstip worden uitgelegd.

Prijzen
Een wedstrijd is geen wedstrijd als er geen mooie prijzen zijn. Wij kunnen alvast verklappen dat één van de prijzen een spellenpakket van Koning Willem is! De prijsuitreiking start om 17.30 uur in de Bibliotheek Deventer, Stromarkt 18.

De Deventer Puzzelmarathon is een initiatief van ArtNik Uitgaven, Hans Stempher en Koning Willem